GK on Sports Questions and Answers Page-3

Q 21) What is the length of the cricket pitch?

(A) 20.12 m

(B) 20.19 m

(C) 20.30 m

(D) 20.50 m

Answer : A

Q 22) Which is the national sport of India?

(A) Kabaddi

(B) Chess

(C) Hockey

(D) Cricket

Answer : C

Q 23) Which is the national sport of Scotland?

(A) Baseball

(B) Ice Hockey

(C) Football

(D) Rugby Football

Answer : D

Q 24) Mithali Raj is a famous player in which sport?

(A) Football

(B) Cricket

(C) Chess

(D) Hockey

Answer : B

Q 25) On which day was the Olympic Day celebrated?

(A) 21 June

(B) 22 June

(C) 23 June

(D) 24 June

Answer : C

Q 26) Who is the third bowler in the world to take 600 wickets in Test cricket?

(A) Anil Kumble

(B) Jasprit Bumrah

(C) Javagal Srinath

(D) Ishant Sharma

Answer : A

Q 27) Muttiah Muralitharan is a famous cricketer of which country?

(A) Afghanistan

(B) New Zealand

(C) Pakistan

(D) Sri Lanka

Answer : D

Q 28) Bullfighting is the national sport of which country?

(A) Japan

(B) Spain

(C) Scotland

(D) Canada

Answer : B

Q 29) In which state of India did the game of polo become prevalent?

(A) Assam

(B) Mizoram

(C) HP

(D) Manipur

Answer : D

Q 30) What is the weight of the ball used in cricket?

(A) 154 grams 168 grams

(B) 150 grams 168 grams

(C) 155 grams 168 grams

(D) none of these

Answer : C

Share This:

Leave a Reply